Exposerende Kunstenaars

Gabriëlle Westra.

Gabriëlle Westra (kunstenaar, portrettist, oprichter Autrevue)

Gabriëlle Westra is in 2015 afgestudeerd aan de Klassieke Academie voor beeldende kunst in Groningen. Om haar Masteropleiding verder aan te vullen, ging ze ook naar de Academie of Art in Florence. Niet lang na haar afstuderen werd haar werk opgenomen in het boek Realisme 2015/16 en Realisme III/IV. In het begin van 2016 maakte ze haar beursdebuut op de Realisme beurs, de beurs voor hedendaagse figuratie en Art Breda.

Kort geleden is werk van Gabriëlle genomineerd voor de Nederlandse Portretprijs 2017. Het gekozen portret was te bezichtigen in Paleis Soestdijk. Ook is haar zelfportret geselecteerd voor het Nederlandse Weekend van het Portret 2018.

Met haar klassieke opleiding heeft Gabriëlle een stevige technische achtergrond. Daarmee en met haar liefde voor ornamentiek geeft ze haar schilderijen een eigen toets. Ze is gefascineerd door de verschillen tussen het platte vlak en de suggestie van ruimte, die je kunt creëren op het platte vlak. Ze schildert graag mensen, die ze dan op een klassiek technische manier schildert en dat combineert ze met ornamentiek. Hierdoor ontstaat een spel tussen voor- en achtergrond en tussen 2d en 3d.

Gabriëlle bereidt haar schilderijen helemaal voor. Zorgvuldig zoekt ze haar modellen uit en aan de hand van potlood – en olieverfschetsen maakt ze haar plannen voor het definitieve schilderij. Haar schilderstijl wordt gekenmerkt door heldere keuzes. Ze abstraheert en maakt duidelijke keuzes in welke vlakken en partijen bij elkaar horen. Ze heeft een bijzondere combinatie van pasteuze directe toetsen en duidelijke verfstreken met uitvoerig realisme.

In haar schilderijen staat de mens centraal, met emoties en specifieke houdingen die haar verhaal vertellen. De onderwerpen die ze schildert zijn vaak haar belevenissen, ervaringen. Ze portretteert mensen uit haar dagelijkse omgeving die ze zorgvuldig gestalte geeft in haar schilderijen. De emotie die uit de gezichten en de houding van de figuur spreekt, vertelt het verhaal. Bijzondere mensen die Gabriëlle ontmoet, kunnen ook zelf het onderwerp zijn. Sprekende karakters inspireerden tot veelal ontroerende portretten.

Randolph Algera

Randolph Algera (kunstenaar, restaurator, oprichter Autrevue)

Randolph Algera is de eerste in Nederland, die èn Meester in het schildersambacht is èn Master in de Klassieke Schilderkunst.

De vakman Algera draagt sinds 1992 de titel ‘meesterschilder in het ambacht’. In 2013 won hij de Nationale Schildersvakprijs voor best gerestaureerde project in Nederland (Ramswoerthe) en tevens de 1e prijs voor restauratie en decoratie. Voor marmer- en houtimitaties won hij ook internationale prijzen.

De kunstenaar Algera studeerde o.a. aan de Academy of Florence en behaalde in 2015 zijn Mastertitel aan de Klassieke Academie voor Schilderkunst te Groningen. Hij won toen ook de Prix de Norvège voor zijn sfeervolle schilderijen.  Zijn stijl behoort tot het (sur)realisme.

Algera deed vele projecten, zoals de totale inrichting van de herbouwde St.-Clemenskerk te Ameland (van vloer, banken, wanden tot plafond, schilderingen, glas-in-loodramen en verlichting). Uniek in Nederland.

Momenteel is hij o.a. docent muurschilderingen aan de Klassieke Academie Groningen. Ook wordt hij veel gevraagd voor lezingen.

andy eccleshall painting

Andy Eccleshall (USA)

Geboren in Stafford (Engeland), woont sinds 2002 in Edmond (Washington, USA). Hij is al decennia lang professioneel kunstenaar. De landschappen en het weer van Stafford zijn een bron van inspiratie voor hem geweest. Op zijn reizen door de USA werd hij getroffen door de wisseling van de seizoenen en het dramatisch effect ervan op het landschap m.b.t. licht en vorm en de emotie die dat oproept.

 

marein konijn

Marein Konijn (NL)

heeft haar Master aan de Klassieke Academie Groningen behaald in 2019. Ze kan zich helemaal in het schilderen verliezen. Het is voor haar een zoektocht naar de innerlijke wereld. De visuele gewaarwording vermengt zich met haar eigen beelden tot een nieuwe werkelijkheid, die de kijker per definitie niet helemaal kan begrijpen. Een schilder blijft ten diepste een eenling, volgens Marein. De wereld die zij ziet is monochroom, het tonale contrast voert er de boventoon. Er staat net genoeg op haar doek om de toeschouwer nieuwsgierig te maken.

 

_84

Pascal Amblard (FRA)

Amblard laat het klassieke ambacht herleven. Hij werkt internationaal als decoratief schilder. Hij schilderde t.g.v. SalonLeeuwarden2018 een ode aan Sir Alma Tadema. Op de foto staat hij voor zijn gemaakte werken, die nu te zien zijn in Galerie Autrevue.

 

 

MOTOPRESS_5ce77f9cbd511