Elvira Dik (Assen, 1960) volgde de Klassieke Academie voor beeldende kunst Groningen en het Artez Conservatorium.
Ze is sinds 2011 werkzaam als beeldend kunstenaar, sinds 2018 docent vakscholing aan de KAG en sinds 1985 als muziekdocent. Sinds 2020 is ze lid van het Drents Schildergenootschap. Ze exposeert veelal in Nederland en nu voor het eerst bij Galerie Autrevue. We zijn blij met haar kleurrijke schilderijen.

Op de tentoonstelling ‘Allegorie’ (15 januari – 27 februari 2022 ) ziet u o.a. 
Op de tentoonstelling ‘Op weg naar ‘t paradijs ( 1 april – 8 mei) ziet u veel meer schilderijen  read more

Lollypops, (40×60) een snel opengescheurde zak met lolly’s, Engels drop en andere zoetigheden waarvan je tijdens het genieten niet dik van wordt.
Ook tonen we een drietal kleinere werkjes, alle olieverf op doek.

Two for tea, net even anders dan je dacht. Thee is in Oost-Azië niet alleen een verkwikkende drank, maar het maakt ook deel uit van de Japanse Zen-cultuur. Theebladeren zouden volgens de legende zijn ontstaan uit de oogleden van een mediterende leermeester.

Looking forward, een schilderijtje met uien. Ze worden vaak als voedsel meegegeven voor het volgende leven. Ook worden ze gezien als medicijn en door de structuur van de schil wel als symbool voor de eeuwigheid.

Daily little devils, een schilderijtje met uitspruitende aardappelen. Je herkent het vast wel. Als je aardappels te warm en te lang bewaart, krijgen ze uitlopers. Snijd de uitlopers en bruine plekken eromheen uit, ze bevatten een giftige stof: solanine. Bij inname van grote hoeveelheden krijg je darmklachten, vermoeidheid en buikpijn. Het venijn zit dus in de staart. Het getuigt van gevoel voor humor deze titel aan het schilderij mee te geven.

zie webshop voor meer informatie.